2014-07-23

[szerda]

10:31 × A Siófok-Bozsoki buszon Mozart negyvenedikje még tudatos rádióhallgatás volt a somogyi aratásokat bámulva, de az ozorai konyhán bazseváló Vivaldi Armida már váratlanul vert mellbe. Az agresszív pálinkázás közben gallopozó buta goa szóra sem érdemes, imádom én Hippifölde lakóit, és lélegzetelállítóan gyönyörű a mesefalujuk, csak aztán valaki mindig megnyomja a Play gombot. ("Nyomomban meg csak a szégyen jár." Mango a pálinkázásról. Adom.)

10:36 × A zuhanyzás közben alámvágó mélybasszus ismét figyelmeztett, hogy nagyon-nagyon-nagyon (túl) régen táncoltam már csillámporos mélyházra. (Gorje a Popban mikor volt már, úristen!)

10:42 × Az előző, Livi nevű pincérlány miatt a Kálvinra költöztem nyitástól zárásig, és gyerekkorom legszebb nyarába taszajtott a mosolya. A mostaninak már esélyt sem adhatok, bár kocsmamonogám szívem azért csúnyán odavérzett a teraszra. (Ha meg Vivi, pláne nem. Süket vagyok, adj névjegykártyát!)

10:50 × Viszonylag hamar eljött a pillanat, amikor az agyam már képtelen volt feldolgozni a tömény szépséget. Súlyos függő vagyok. És ártalmatlan.

10:59 × A Wonky Swing feelgoodja átmosott, és még Flóra nélkül is helyre tett. (@Simply: az megvan, hogy a diastemás pincérlány mike nélkül maradva a műdalaid alanya volt aznap este? A "Nem iszok vizet, mert…" pedig a századfordulós komédiás W. C. Fields mondata. Geek-tudás: idézték az Archerben, én meg jó kockaként utánanéztem.)

11:05 × A hosszú hétvége már sehogy máshogy nem marad meg a fejemben, mint Obama egyetlen bézs, lyukacsos szuszpenzorban a gitárjába csapva megnyomja a nagy piros gombot. És ha már nem maradt meg a riff, az én vágóasztalomon a Lolita nótára cseréltem a mozi hangsávját.

12:27 × Rámfért már, hogy napokig ne lássak monitort.

14:49 × Napok óta most pattant legkésőbb az első sör, és kettő között kimaradt 21 óra. A maratont is le kell vezetni ;)

19:37 × Napokig elzsizsegtem állandó kávézás nélkül, és kihagyva a sziesztákat, de mivel már itthon vagyok, az emberré vált egérke és kisveréb szerelmének első világháborús meséje után muszáj egy csésze kávét főznöm, hogy az esti menetre képbe kerüljek.

19:58 × Ozorán mindig rámtör, hogy itt az idő gyönyörű hippigyerekeim gazdatestének vadászatára. Aztán hazaérve folytatódik a könnyed, tét nélküli, hamvas játék.


20:10 × Mindig az 1004-es, kettes d-moll partitával illusztráltam, hogy itt hogy telik az idő, viszont hazafelé az 1005-ös, harmadik E-dúr szólószonáta ringatott álomba, hogy a negyedik, Allegro assai tétel virtuóz örvénytáncára mosolyogva ébredjek rá, hogy kevés vagyok én a valódi(nak tűnő) érzelmeimmel szembenézni. Végül Imany szögegyszerű zenéje és vegytiszta hófehér üzenete hazahozott. (Mint mindig. Csak a játék.)

20:49 × Az általam valaha látott legszebb rajzolatú ajkakból is elhangozhatott volna a mindig okos szavak egyike: panteista. (Írta, de én hallom a szájából.) Odavagyok a szelídekért, de a veszettségem a vadakért habzik.

21:22 × A három őszülő kókler egy dologban értett egyet a zuhogó esőben: kutyás csajjal soha.

22:28 × Egy frissen vásárolt Casino feliratú, fekete öngyújtó helyett egy kanárisárga és egy neonpink bazári tomadokkal a zsembemben jöttem haza.

22:38 × A kristályváza látványára elkapott őszinte undor pipálta, hogy a százplusz napos pihenőm eltart még egy darabig. (Ami amúgy hurrá.)

22:51 × Hiába töltöttem a fél napot a szomszédban, túl józan voltam már, mire visszafele az ifjúság kútjánál leültem cigit tekerni. Mélyen húsba vágott Konstaninápoly emléke a telisárga park közepén. (Nem hiába álmodtam vele, csak odaértem.)

23:17 × Kxrva nehezem veszem már rá magam olyanoknak dolgozni, akik egész hétvégén (hétvégén? hétvégén??) hisztériáznak emailben, majd ma sztornózzák a raplijukat, és az utolsó utáni pillanatban küldött dolgaikat mégis tegnapelőttre kérik. Tudjátok ti mit beszéltek? Hónap elején végeztünk volna papír szerint. A ti papírotok szerint. Dugjátok fel a szxrságaitokat a seggetekbe! Pedig az elején szerettem ezt a dolgot. Trotli magyar tempó.

23:33 × Nem tudtok felbxszni. (Mesevilágom mesezenéje mindig a legjobbkor jön szembe tök váratlanul.)


00:12 × Szombat reggel volt egy nagyon ciki pillanatom, amikor fülig pirulva kelett konstatálnom, hogy rég elhülyültem az agyamból az entorinális kérgemnek azt a részét, amelyik a húsz évvel ezelőtt fontos lányok neveit mentette. (A Manonra meg bezzeg ráköszönök.)

01:23 × Toya, baz+ Toya! Csak négy és fél napig tartott, hogy beugorjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése